Internet
Com fer un test de velocitat correctament
agost 20, 2024

2

Actualment, l’Internet és l’eina més important per a tots nosaltres, ja que l’utilitzem per fer-ho tot. Sigui per connectar-te a la videotrucada de feina, buscar vols d’avió per marxar al setembre, mirar la segona temporada de la teva sèrie preferida o descarregar-te qualsevol arxiu. I per fer tot això, sempre volem tenir la millor connexió a Internet perquè res falli. 

A Vera ens agrada posar-te les coses fàcils i aquí t’expliquem com fer un test de velocitat correctament per garantir que la velocitat que t’arriba al router és la que tens contractada.

Primer de tot, volem que t’asseguris de desconnectar d’Internet tots els dispositius que estiguin fent una descàrrega o actualització, com pot ser la televisió, tauleta, ordinador… I per aconseguir que el test de velocitat funcioni correctament, és necessari que connectis l’ordinador o dispositiu directament per cable al router de Vera (no amb wifi). 

Des de Vera, et recomanem que utilitzis la pàgina Speedtest.net per aconseguir un test de velocitat correcte. Per començar, obre a l’ordinador l’Administrador de tasques’ i accedeix a ‘Rendiment’. Allà hi veuràs els consums en  % dels recursos de l’ordinador, com la CPU, memòria, disc…

Un cop ho tinguis, inicia ‘Speedtest’ amb la pestanya ‘Rendiment’ oberta i fes una captura de pantalla mentre es du a terme el test, on es vegi el velocímetre en marxa i els valors del rendiment de l’ordinador. 

T’aconsellem que facis aquesta captura de pantalla mentre es fa al test i no després, ja que un cop s’acabi, els recursos que consumeix l’equip tornen en el seu estat normal, per tant, si fas la captura un cop finalitzi, no podràs saber els recursos que consumeix l’ordinador i la prova no serà vàlida. 

Aquest procés és interessant repetir-lo diverses vegades, amb diferents servidors durant diferents hores del dia i recollir sempre les captures de pantalla amb tots els resultats. 

Aquestes captures de pantalla ens les pots enviar a atencio@somvera.com i el nostre equip podrà ajudar-te a resoldre totes les qüestions que t’apareixen en el test de velocitat. 

 

Si tens problemes durant el procés del test de velocitat, també ens pots escriure a atencio@somvera.cat i el nostre equip t’ajudarà.

Equip de Vera

marketing
Comparteix
Subscriu-te
Notificar de
guest
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Articles relacionats

Les IP’s i els ports: què són i per a què serveixen?

Les IP’s i els ports: què són i per a què serveixen?

Tots els dispositius a Internet tenen un nom que els diferencia i els identifica, aquest nom es diu adreça IP i està formada per quatre xifres que van de 0 a 255 i estan separades per un punt. Un exemple d’adreça IP és 185.87.188.10 o bé 192.168.1.56 No totes les...

Meta vol les teves dades personals per la seva IA

Meta vol les teves dades personals per la seva IA

Abans del 26 de juny tens temps a oposar-te a la nova Política de Privacitat de Meta per a la protecció de dades dels usuaris. L’objectiu és utilitzar les dades personals, com ara el teu nom i informació de contacte, a través d’imatges i textos, per entrenar i...