Vera
Verapedia, més tecnicismes que necessites saber 
agost 14, 2024

2

Segurament si us parlem d’API, DNS, LAN o UTP us pensareu que us estem parlant en un altre idioma. 

Per això, a Vera ens agrada fer les coses diferents i com vam fer-ho la primera vegada, aquí podeu veure tots els tecnicismes que vam recollir, avui us en presentem d’altres que formen part de la nostra ‘Verapedia’. L’enciclopèdia de Vera on reunim tot de tecnicismes relacionats amb el món de les telecomunicacions.

Perquè volem que tots vosaltres us sentiu còmodes parlant en temes relacionats amb aquest sector i per posar-vos les coses més fàcils, us deixem algunes paraules que en formen part.

  • API: És la interfície de programació d’aplicacions. Les API són mecanismes que permeten a dos components de programari comunicar-se entre ells mitjançant un conjunt de definicions i protocols.
  • Backup: El servei de backup que oferim a Vera assegura la connexió a Internet activant el servei de WISP en cas que la connexió amb fibra òptica falli. 
  • CTO: “Caixa Terminal Òptica”. És l’element de la xarxa FTTH (cablejat de fibra òptica que arriba directament a casa) que allotja el divisor de la segona etapa de splitter i, per tant, és l’element final de la xarxa de distribució i el principal de la xarxa de dispersió o escomeses. 
  • DNS: “Domain Name System”. És un sistema de noms jeràrquics que funciona sobre una base de dades i permet relacionar una direcció escrita a una direcció IP.
  • eSIM: És una SIM virtual que té les mateixes funcionalitats que una SIM física. Té l’avantatge de que no utilitzem plàstics i que s’envia a través de correu electrònic amb un QR perquè s’instal·li.
  • Fibra fosca: són els circuits de fibra òptica desplegats, però que no estan il·luminats. Aquests desplegaments o bé es fan com a previsió per a un ús futur, o es reserva per a ampliacions i capacitat de transmissió que oferim com a lloguer a altres empreses.
  • Firewall: És un dispositiu de seguretat de la xarxa que monitora el trànsit de la xarxa, entrant i sortint, i decideix si permet o bloqueja trànsit específic en funció d’un conjunt definit de regles de seguretat.
  • LAN: “Local Area Network”. Xarxa d’àrea local, la connexió dels dispositius dins de casa.
  • Trànsit: és la quantitat de dades que es mouen a través d’una xarxa en un moment determinat.
  • UTP (cable): “Unshielded Twister PAir”. És un tipus de cable, que s’utilitza en les telecomunicacions i xarxes informàtiques, que té dos conductors elèctrics aïllats i entrellaçats per anul·lar les interferències de fonts externes i diafonia dels cables adjacents.

 

Aquests són alguns dels molts tecnicismes que tenim anotats a la nostra Verapedia i que a partir d’ara ja són vostres i que us poden servir d’ajuda per entendre una mica millor tot aquest món. A més, si mai heu de parlar amb algun tècnic, també us poden servir d’ajuda per saber de què us estan parlant i convertir-vos una mica més en experts. 

Deixa’ns un comentari si tens algun dubte o algun tecnicisme que no saps què significa. 

Equip de Vera

marketing
Comparteix
Subscriu-te
Notificar de
guest
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Articles relacionats

Vera renova el seu compromís amb el Mercat de Música Viva de Vic

Vera renova el seu compromís amb el Mercat de Música Viva de Vic

Estem contents de renovar l’acord de patrocini amb l’OFIM, l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic, per tornar a patrocinar el Mercat de Música Viva de Vic 2024, reafirmant-nos com a patrocinadors tecnològics d’un dels esdeveniments més rellevants del país,...

Estrenem aplicació mòbil d’Àrea client Vera

Estrenem aplicació mòbil d’Àrea client Vera

A Vera treballem dia a dia per continuar millorant l’atenció al nostres clients i oferir-los sempre un servei d’alta qualitat.  Com que ens agrada posar les coses fàcils, hem dissenyat l’aplicació mòbil d’àrea client perquè els nostres clients puguin gaudir al màxim...