estalvi factura llum
Energia
4 accions per estalviar de forma immediata en la teva factura de la llum
juliol 18, 2024

4

És una veritat universal que tots volem pagar menys per l’electricitat que consumim. Com també és cert que no estem disposats a renunciar a les comoditats que ens ha portat fins al dia d’avui.

Des de Vera Energia et proposem 4 maneres d’estalviar en la teva factura de la llum de forma ràpida i sense perdre ni un gram de la teva qualitat de vida.

  • Els consells de la teva mare

Sabem que les vostres mares alguna vegada us han repetit que apagueu el llum quan sortiu de l’habitació, que no deixeu la porta de la nevera tanta estona oberta o que a l’hivern no cal anar amb màniga curta per casa. 

Si totes elles ho han dit alguna vegada, per alguna cosa és! La seva essència, el sentit comú i no desaprofitar cap electró per evitar sorpreses a finals de mes.

  • Renova els electrodomèstics i les bombetes de casa

Si fas memòria dels electrodomèstics que tens a casa, segur que n’hi ha algun de vell que és el que més energia consumeix. Ja sigui aquella torradora que ja hi era quan vas comprar la casa, el congelador vell o el radiador que t’agrada tant engegar quan surts de la dutxa. Aquests o d’altres, et recomanem que els canviïs per uns de nous i més eficients, o bé, limita’n l’ús perquè no consumeixin tanta energia. 

També és important a l’hora de renovar algun dels electrodomèstics més utilitzats/vells, procuris que sigui un aparell de baix consum, encara que suposi una inversió més elevada. Com és el cas de la nevera, l’electrodomèstic que consumeix cada hora de l’any i, per això, és important escollir-ne un amb la classificació energètica més eficient. 

Una altra acció a tenir en compte és el canvi de bombetes antigues per unes de noves amb tecnologia LED. Una inversió que pots anar fent gradualment, i que de seguida tindrà un impacte a la teva factura mensual. 

  • Adapta els teus horaris

Amb les noves tarifes de la llum, el preu de l’energia es divideix en 3 períodes per als costos regulats, combinats amb els preus de mercat que permeten consumir de la manera més barata possible. Canvia els teus hàbits sempre que sigui possible, i fes servir els temporitzadors dels diversos aparells per controlar quan funcionen i quan no. 

estalvi factura llum
  • Preu alt (Punta) entre setmana de 10-14 h i de 18 a 22 h. 

Evita fer tot el que puguis durant aquesta franja. No et demanem que et facis el sopar cada dia a les 11 de la nit, però et recomanem que facis tot el possible abans de les 18h o després de les 22 h i serà benvingut per la teva butxaca. Als matins, si estàs per casa, també et recomanem que vigilis, sobretot a les primeres hores. 

  • Preu mitjà (Plana) entre setmana (de 8-10 h, de 14-18 h i de 22-24 h) 

En aquesta franja hi hauràs de concentrar les activitats normals del dia a dia com és l’hora d’esmorzar, dinar, i abans d’anar a dormir. Evita utilitzar els aparells que consumeixen més, especialment en els trams de 8-10h i de 22-24h, on els preus del mercat (que es sumen els costos regulats) són més elevats.

  • Preu baix (Vall) nits (de 00-08 h) + caps de setmana i festius 

Et recomanem que les tasques com posar rentadores i assecadores, planxa, forn, recàrregues d’aparells o el rentaplats, ho facis durant el cap de setmana i a les nits, ja que els preus de mercat a aquestes franges són més barats. 

Tot el que puguis fer durant les nits o els caps de setmana, et suposarà un estalvi tant a final de mes com a finals d’any.

estalvi factura llum
  • Ajusta la potència que tens contractada

La potència és la capacitat per tenir diversos aparells engegats a la vegada, i com a consumidor, pots escollir quina potència vols. 

Aquí t’expliquem com fer una aproximació a la potència ideal. A la teva factura de Vera t’indiquem quin és el teu històric màxim de potència utilitzada. Si estàs a més de 0,5 kW de la teva potència contractada per sota, pots ajustar-la i estalviar (ho mostrem en el gràfic)

Has de tenir present que ara pots escollir una potència diferent durant el dia (hora punta) i a la nit o caps de setmana (hora vall). D’aquesta manera, si fas servir acumuladors o bé recarregues el teu cotxe elèctric, et recomanem que ho facis de nit i només apugis la potència de la franja que et surt més barata. 

Si tens qualsevol dubte amb Vera Energia o una consulta en concret sobre com estalviar en la teva factura de la llum, pots enviar un correu electrònic a veranergia@somvera.cat i el nostre equip d’experts en energia t’ajudarà amb el que necessitis.

Equip de Vera

marketing
Comparteix
Subscriu-te
Notificar de
guest
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Articles relacionats

Preu fix o preu variable. Quina és la millor tarifa de llum?

Preu fix o preu variable. Quina és la millor tarifa de llum?

Ha arribat l’hora d’independitzar-te i marxar de casa els pares o marxes a viure a una nova urbanització i necessites contractar una tarifa de llum? És normal que et sorgeixin preguntes, ja que molts de vosaltres no teniu clara la diferència de preu fix o preu...

La potència contractada (Tarifa 2.0TD)

La potència contractada (Tarifa 2.0TD)

Sabies que hi ha diferents factors que influeixen per saber quina és la potència que necessita casa teva? Ja sigui per la mida de casa teva o els electrodomèstics que connectes al mateix moment. Aquí trobaràs informació i contingut rellevant sobre la potència...

El preu dels excedents a Vera

El preu dels excedents a Vera

El preu al qual es paguen els excedents de producció és un dels grans maldecaps de les persones que tenen un autoconsum instal·lat. La pregunta és freqüent:  “... i vosaltres a quant pagueu els excedents?” Cal tenir en compte que la relació d’estalvi entre un kWh...