Vera
Verapedia, tot de tecnicismes que necessites saber
abril 25, 2024

3

A Vera ens agrada fer les coses de manera diferent i amb transparència cap als nostres clients, i una manera de fer-ho, és a partir de la nostra ‘Verapedia’. L’enciclopèdia de Vera on reunim tot de tecnicismes relacionats amb el món de les telecomunicacions que serveix d’ajuda perquè tots els nostres clients se sentin més segurs i còmodes parlant d’aquest món.

Volem que els nostres clients entenguin més conceptes d’aquest sector, ja que a vegades pot semblar que quan escoltem alguns d’aquests tecnicismes ens parlin en un idioma diferent. 

Per això, avui us externalitzem una sèrie de termes, des dels més bàsics fins als més avançats, per entendre-ho tot una mica millor. Ja sigui per saber què és un amplificador, què significa el terme “APN” o com s’anomenen els nostres departaments d’atenció al client. 

Aquí us deixem algunes paraules que formen part de la nostra Verapedia:

  • ADSL: “Asymmetric Digital Subscriber Line”. És un protocol de la família DSL que permet la transmissió de dades a alta velocitat a través de línies telefòniques de coure tradicionals, i que proporciona una major velocitat respecte a les connexions amb mòdem. 
  • Amplificador: És un equip que permet ampliar l’abast del senyal del teu Wifi perquè arribi a zones on abans no arribava només amb el router. La diferència amb el repetidor és que l’amplificador no elimina el soroll del senyal, cosa que amb el repetidor es fa servir com un regenerador del senyal que també elimina el soroll del senyal. 
  • APN: “Access Point Name”. Punt d’accés d’internet als mòbils. Es tracta de la configuració que diu al teu mòbil per quin camí virtual s’ha de connectar a Internet (cada operadora sol tenir una ruta diferent).
  • Chromecast: És un dispositiu fabricat per Google, i amb el qual pots enviar contingut des del teu mòbil, la tauleta o el PC al televisor on estigui connectat. D’aquesta manera es pot “tenir Internet” al televisor.
  • DAC: “Digital Analog Converter”. És un convertidor que transforma els senyals digitals en senyals analògics per poder escoltar-los a través d’altaveus o auriculars.
  • DSL: “Digital Subscriber Line”. És una tecnologia que proveeix de transmissió digital de dades a cases i petits establiments a través d’ordinàries línies telefòniques de coure.
  • DualSIM: Sistema que permet tenir dues targetes SIM (dos números de mòbil) en un mateix dispositiu. En aquest cas, quan rebem trucades als dos telèfons a l’hora, sonarà primer la principal, i en cas de no atendre la trucada, saltarà a la secundària.
  • FTTH: “Fiber To The Home”. El cablejat de fibra òptica arriba directament a casa.
  • IP: “Protocol d’Internet”. És el conjunt de regles que regeixen el format de les dades enviades a través d’Internet o xarxa local. És una adreça única que identifica un dispositiu connectat a la xarxa o internet. Permet l’enviament d’informació entre dispositius a una xarxa.
  • Radioenllaç: Sistema que permet transmetre informació entre dos punts a través d’ones radioelèctriques. Normalment, aquests dos punts són reemissors del senyal rebut (per satèl·lit o terrestres).
  • Roaming: És un concepte utilitzat en comunicacions sense fil que està relacionat amb la capacitat d’un dispositiu per a moure’s d’una zona de cobertura a una altra. També és el servei que et permet fer servir el mòbil quan viatges temporalment fora del país on vius.
  • SAC: És el nostre departament de servei d’atenció al client, la primera línia de gestió d’incidències (mòbil sobretot) i assessorament. Aquelles incidències que tenen un abast més tècnic passaran a SAT.
  • SAT: És el nostre departament de servei d’atenció tècnica encarregat de la gestió i donar solució a les incidències que hi ha de la CTO al router del client/a, així com de gestionar les incidències amb fibres de tercers.
  • VPN: “Virtual Private Network”. És una xarxa que crea una connexió de xarxa privada entre dispositius a través d’Internet. Les VPN es fan servir per transmetre dades de manera segura i anònima a través de xarxes públiques. El seu funcionament consisteix a amagar les adreces IP dels usuaris i xifrar les dades perquè ningú que no estigui autoritzat a rebre’ls pugui llegir-les.
  • WLAN: “Wireless Local Area Network”. Xarxa d’àrea local sense fils, la connexió dels dispositius dins de “casa” a través el wifi.

Aquests són alguns dels molts tecnicismes que tenim anotats a la nostra Verapedia i que a partir d’ara ja són vostres per ajudar-vos a entendre una mica millor tot aquest món. A més, si mai heu de parlar amb algun tècnic, també us poden servir per saber de què us estan parlant i convertir-vos una mica més en experts. 

Equip de Vera

marketing
Comparteix
Subscriu-te
Notificar de
guest
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Articles relacionats

Vera renova el seu compromís amb el Mercat de Música Viva de Vic

Vera renova el seu compromís amb el Mercat de Música Viva de Vic

Estem contents de renovar l’acord de patrocini amb l’OFIM, l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic, per tornar a patrocinar el Mercat de Música Viva de Vic 2024, reafirmant-nos com a patrocinadors tecnològics d’un dels esdeveniments més rellevants del país,...

Verapedia, més tecnicismes que necessites saber 

Verapedia, més tecnicismes que necessites saber 

Segurament si us parlem d’API, DNS, LAN o UTP us pensareu que us estem parlant en un altre idioma.  Per això, a Vera ens agrada fer les coses diferents i com vam fer-ho la primera vegada, aquí podeu veure tots els tecnicismes que vam recollir, avui us en presentem...