Internet
Optimitza la velocitat d’Internet per wifi
abril 11, 2024

3

L’accés a Internet per fibra òptica és molt eficaç, té molta més velocitat i amplada de banda fent que l’experiència de l’usuari sigui molt positiva.

Tot i això, un cop ens volem connectar per wifi, de vegades ens sembla que la connexió va lenta o que no ens arriba prou senyal. Aquí t’expliquem com treure el màxim partit de la nostra connexió Vera.

Per obtenir la millor velocitat d’accés a Internet a casa teva, has de connectar els dispositius com ara, ordinadors i consoles, directament amb cable cap al router. Has de tenir en compte que les connexions per cable sempre són més ràpides que les connexions sense fil (wifi).

Tanmateix, hi ha moltes vegades que no pots connectar-te amb cable i per això, és molt convenient connectar els dispositius a través de wifi. Però, sabies que la intensitat del teu senyal wifi té un efecte directe sobre la velocitat d’accés a Internet dels teus dispositius?

Com més feble sigui el senyal wifi, més baixa serà la seva velocitat.

Des de Vera volem que comparis una connexió wifi amb quan mantens una conversa amb una altra persona. Si esteu a prop dins la mateixa habitació, podeu sentir-vos correctament, però si un està a un cantó i l’altre, al final de la sala, serà més difícil mantenir una conversa i tardareu més a comunicar-vos.

Per tant, a mesura que t’allunyes del router, el senyal wifi es debilita. La connexió entre el router i el dispositiu es pot arribar a perdre o a interrompre momentàniament fent que la velocitat es redueixi.

Quan això passa, es perden dades i com que s’han de tornar a transmetre, potser diverses vegades, el vídeo que estaves mirant o la pàgina web que volies consultar tarda més a carregar-se.

Què passa si tinc el router i els dispositius en diferents habitacions de casa?

Tornant a l’exemple de la conversa, si un dels dos es trasllada a una altra habitació o a un altre pis de casa teva, la conversa encara es fa més difícil. No us sentireu bé i us haureu d’anar repetint les paraules o part de la conversa. Això farà que la conversa sigui molt més dificultosa i pesada que si la féssiu l’un al costat de l’altre.

A més, els obstacles i les estructures de casa teva com portes, terres, vidres, parets, miralls i fins i tot peixeres, poden debilitar el senyal de wifi.

Hi ha altres factors que puguin interferir? Sí.

Amb l’exemple de la conversa, si ja esteu en diferents plantes i ja és difícil de mantenir una conversa, imagina’t si algú comença a tocar música. Serà gairebé impossible escoltar el què diu el teu amic.

Els senyals d’altres xarxes wifi d’electrodomèstics com microones, monitors de nadons o impressores wifi, poden interferir en les teves connexions wifi.

Què puc fer per treure el màxim partit del wifi?

  • L’ideal seria situar el router a un punt central de la casa i aixecat del terra (per exemple, sobre d’un moble) perquè les ones arribin al màxim d’habitacions possibles.
  • Evita posar-lo dins d’un armari o posar-hi objectes a davant que puguin fer interferències a les ones wifi.
  • Desplaça els electrodomèstics o aparells electromagnètics i allunya’ls del router, sempre que sigui possible. Si no ho és, intenta apropar físicament el dispositiu, que vols connectar amb wifi, al router. Com més a prop, més fort serà el senyal de wifi.

 

Pels casos que realment la velocitat sigui important, com quan estiguis veient un vídeo d’un nou llançament o jugant en línia al teu videojoc preferit, et recomanem connectar directament el dispositiu al router amb un cable Ethernet (cable de xarxa). 

Les connexions per cable sempre són més ràpides que per wifi.

Si tens zones mortes o punts febles de wifi a dins de casa, es poden afegir aparells extensors de wifi a la teva xarxa, com podria ser un segon router o el Superwifi de Vera que et permet gaudir de la teva xarxa wifi fins i tot des dels racons més allunyats de casa.

 

Si encara tens algun dubte o problema sobre la velocitat de wifi o d’Internet en general, pots contactar-nos al 1543 i els nostres tècnics atendran la teva consulta.

Equip de Vera

marketing
Comparteix
Subscriu-te
Notificar de
guest
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots els comentaris

Articles relacionats

Les IP’s i els ports: què són i per a què serveixen?

Les IP’s i els ports: què són i per a què serveixen?

Tots els dispositius a Internet tenen un nom que els diferencia i els identifica, aquest nom es diu adreça IP i està formada per quatre xifres que van de 0 a 255 i estan separades per un punt. Un exemple d’adreça IP és 185.87.188.10 o bé 192.168.1.56 No totes les...

Com fer un test de velocitat correctament

Com fer un test de velocitat correctament

Actualment, l’Internet és l’eina més important per a tots nosaltres, ja que l’utilitzem per fer-ho tot. Sigui per connectar-te a la videotrucada de feina, buscar vols d’avió per marxar al setembre, mirar la segona temporada de la teva sèrie preferida o descarregar-te...

Meta vol les teves dades personals per la seva IA

Meta vol les teves dades personals per la seva IA

Abans del 26 de juny tens temps a oposar-te a la nova Política de Privacitat de Meta per a la protecció de dades dels usuaris. L’objectiu és utilitzar les dades personals, com ara el teu nom i informació de contacte, a través d’imatges i textos, per entrenar i...